Varför välja WordPress?

Varför välja WordPress?

WordPress är överlägset det mest populära Open Source Content Management System (CMS), som idag används av cirka 75 miljoner webbplatser.

Det finns tusentals plugins och mallar som ger ett flexibelt och enkelt gränssnitt, vilket minskar utvecklingskostnader och implementeringstid.

Anpassningsbar hemsida med stor flexibilitet

WordPress uppfyller många utav de krav som man har på en modern webbplats idag. Med sin flexibla kod och många färdigbyggda lösningar och plugins är det lätt att anpassa sin hemsida för ett givet mål. Om du vill ha bildspel, kontaktformulär, visa en karta eller en särskild funktion finns det nästan garanterat ett plugin som gör precis det. Vissa plugins kostar en slant men i det stora hela kommer man billigt undan i jämförelse med att koda allt från grunden.

Enkelt att arbeta med

WordPress blev populärt när bloggandet bredde ut sig på internet. Det är ett enkelt CMS-verktyg som utvecklades för de icke-tekniskt kunniga bloggarna. Användargränssnittet är lätt att använda och det finns skrivna och inspelade handböcker för att lära sig hur man använder WordPress och dess funktioner. Det betyder att man med väldigt lite utbildning i verktyget själv kan uppdatera texter och lägga upp nytt innehåll på sin sida efter att den är färdigbyggd.

Skala upp och expandera

Det är viktigt att skapa en webbplats som växer i takt med företaget och även tillsammans med förändringar i branschen. Ett bra exempel på detta var när Google började belöna mobila enheter. Att mobilanpassa en hemsida har varit viktigt väldigt länge, men nu sätter google mobilversionen i första rummet och vill man hänga med och ranka högt, bygger man idag en hemsida ”mobile first”.
I takt med att företaget växer kan man enkelt implementera nya funktioner och bygga ut sin webbplats med nya undersidor.

SEO kommer först

WordPress är känt för att ha sökmotoroptimering (SEO) inbyggd i plattformen. WordPress genererar automatiskt titeltaggar och metabeskrivningar för alla dina sidor och inlägg. Detta låter sökmotorerna kännas om ditt innehåll. Detta ger en bra grund för att optimera hemsidan. Sedan får man arbeta vidare med relevanta sökord och fraser för att eventuellt flyttas upp i rankingen.

Bloggverktyget är viktigt

WordPress föddes som en bloggplattform. Det har haft sina konkurrenter, men ingenting är jämförbart med den kraft, elegans och avancerade verktyg som du hittar i WordPress-bloggen.
I och med att ”content” (innehåll) har blivit allt viktigare för att ranka högt på google och för att hjälpa sina besökare, så har bloggen tagit klivet in i finrummen på alla de stora hemsidorna. Man ger hjälp och rekommendationer i ämnet samtidigt som man ger en nickning åt de egna produkterna eller tjänsterna.

WordPress är tryggt och säkert

WordPress är utvecklad med säkerhet i åtanke. Plattformen anses vara trygg och säker överlag. Men precis som den verkliga världen kan internet vara en osäker plats. Det finns många inkräktare (hackare) där ute som vill få sina händer på så många webbplatser som möjligt. Det gäller att ha koll på vilka åtgärder man ska ta för att säkra sin webbplats. På våra webbplatser använder vi olika plugin för att övervaka säkerhetshot och stoppa hackare. Enkla saker alla bör göra är att begränsa antalet inloggningsförsök och flytta admin-panelen till en valfri adress, som inte är standard eller lätt att gissa.