Sökordsanalys Folkhögskola

Trender i sök

Vi har utfört en enklare sökordsanalys för Marieborgs Folkhögskola. I arbetet med att skriva om texterna på hemsidan ville man veta lite om vad folk söker efter på nätet. Detta är bra  både för att optimera sina texter och för att bättre kunna kommunicera till målgruppen. Ett utmärkt verktyg till detta är google trends.

Behöver du hjälp med SEO? Se vad vi kan göra för dig.

Teaterlinjen & Teaterpedagog

Här kan man tydligt se att ”teaterkurs” är ett mycket mer välanvänt sökord än exempelvis ”teaterutbildning”. ”teaterkurs” är mest sökta (blå stapel).
Teaterpedagog” är bra att använda för att fånga mer exakta matchningar på just den sidan.
google sökmotoroptimering

Filmskaparlinjen

Filminspelning” är det mest sökta men det är kanske inte relevant med tanke på innehållet på sidan. Då rekomenderas att använd ordet men lägga mer fokus på ”filmkurs (film kurs)”. Vi ser att man tenderar att skriva isär ord på google för att söka på kurs och på film (jätte konstigt).
google trends

Textilutbildning

Lennings Textil” är en kurs i mode, mönsterkonstruktion & sömnad. Här ser man ganska tydligt att ”textilutbildning” & ”sykurs” är mycket mer använda sökord än ”textilkurs” & ”lära mig sy”. Här sticker ”sykurs” ut rejält, vilket vi inte visste eller misstänkte innan vi började undersöka olika söktermer.
utbildning seo

Musiklinjen

Vad ser vi om vi kikar i graferna? Vi ser att folk särskriver musikkurs på google. Jämför blå och röd stapel.
Vi ser att ”musiklinje” är ovanligare än ”musikutbildning”. Här bör man fundera på att byta rubrik på sidan för kursen.
Mest använda söktermen ”skapa musik” (lila stapel). Här ser vi en term som man har möjlighet att arbeta in i sin beskrivning av kursen.
Vi ser även att specifika sökningar som ”lära sig spela gitarr” eller ”spela in musik” är populära.
sökord
sökordanalys