Logotypdesign och utveckling av ny webbplats

KUND: Edsvikens Trafikskola

Edsvikens Trafikskola är din personliga trafikskola som på ett pedagogiskt, roligt och lärorikt sätt ser till att du tar körkortet.

När Edsvikens Trafikskola startades, blev vi kontaktade för att skapa den digitala plattformen. Man ville ha en enkel hemsida som man i framtiden har möjlighet att bygga på och utveckla.

Vi fick i uppdrag att ta fram en modern och mobilanpassad hemsida som är lätt att navigera. Man ville ha bra struktur på de olika paketpriserna och skapa lätta kontaktvägar för besökare. Vi tog även fram logotypen till företaget.

webbprojekt hemsida WordPress webbdesign stockholm

Sökmotoroptimering och struktur

Målet med hemsidan var att skapa enkla kontaktvägar och generera förfrågningar från potentiella elever. Relevant information om hur man tar körkort ökar sökmotoroptimeringen för det valda segmentet. Genom bättre SEO hamnar vi högre upp i sökresultaten. Det är såklart ett långsiktigt arbete som kräver kontinuerligt underhåll.

Logotyp och färger

Vi började med en genomgång av verksamheten för att bättre förstå företaget och dess målgrupp. Detta lade grunden för arbetet. 

Utifrån samtalen och kundens önskemål tog vi fram en logotyp och ett formspråk med teckensnitt och färger. Önskemålet var att använda bokstäverna E och T för att skapa en ikon. Vi hade en idé att likna denna ikon till mönstret på en växelspak.

Till hemsidan tog vi även fram ikoner som samspelar med övrig färg och form.

webbprojekt hemsida WordPress webbdesign stockholm
Besök sidan