Uppdateringar i WordPress – 3 regler att följa

Vi vet alla att man måste sköta om sin hemsida och ge den lite kärlek ibland. Genom att uppdatera tema, WordPress-kärnan eller plugins så täpper du till säkerhetshål som hittas och minskar risken för intrång. Men ibland efter att man har uppdaterat sitt tema eller några plugins så börjar hemsidan bete sig konstigt.

Vi listar 3 regler att följa vad gäller din WP-installation & uppdateringar.

 

Bonustips: Slå av automatiska uppdateringar så minskar du risken för att din hemsida helt plötsligt ligger nere.

3 råd innan du uppdaterar wordpress
ta en backup wordpress

Ta en backup innan du gör något annat.

Ibland spelar inte plugins bra med varandra efter en uppdatering. Då är det viktigt att man kan återsälla sidan medans man felsöker. Detta för att minska risken att hemsidan ligger nere en längre period.

Vi rekommenderar att du använder ett plugin som exempelvis Updraft Plus. Då kan du automatisera din säkerhetskopiering av din WordPress-sida.

ftp anslutning wordpress

FTP-anslutning till ditt webbhotell

Tips nr 2 är att sätta upp ett FTP konto så du smidigt kan ta dig in i filsystemet om något skulle strula.

Ibland uppdaterar man ett plugin som helt slår ut sidan. Då går man in via FTP-klienten (exempelvis FileZilla) och letar sig in i ”plugins” mappen (vanligtvis: /wp-content/plugins). Där kan man döpa om mappen för pluginet som strular. Då brukar sidan hoppa igång igen.

uppdatera din hemsida

Uppdatera 1 sak i taget

Testa hemsidan efter varje uppdatering. Då är det lättare att felsöka om något går fel. Uppdaterar du allt på en gång, och något går snett, då kan det bli svårt att veta var problemet ligger.

Gå då in via FTP och försök att felsöka genom att testa varje plugin separat.

Behöver du hjälp eller har frågor? Kontakta oss!

Kontakt